Notícies i actualitat

Els programes de la FCPCcat al Mapa d’Actius Barcelona

04 novembre 2022

Els programes de la FCPCcat al Mapa d’Actius Barcelona

04 novembre 2022

El Mapa d’Actius de Barcelona és una eina on es poden trobar activitats i recursos per millorar la salut, el benestar i les cures de la ciutadania.

En aquest es poden trobar activitats i recursos per millorar la salut, el benestar i les cures de les persones. És una eina coŀlaborativa, que es fa realitat gràcies a la col·laboració amb les organitzacions de la ciutat; tothom contribueix a compartir les activitats i recursos que desenvolupa.

En aquest mapa també es poden trobar les activitats que fem a la Fundació:

L’esplai Jokin està destinat a infants i joves amb paràlisi cerebral i discapacitats afins. Ens trobem que sovint queda oblidat el lleure i l’oci dels infants amb discapacitat o diversitat funcional i és per això que aquest projecte posa al centre la diversió i l’oci dels nens i nenes. Ens trobem cada dissabte de 16 a 20h on, a través del joc treballem l’autonomia i la independència de l’infant, així com les habilitats personals, socials i de l’entorn.

És un programa d’acompanyament individualitzat en el temps del lleure adreçat a persones adultes afectades de paràlisi cerebral. Realització d’activitats lúdiques els Dissabtes de 16h a 21h per Barcelona. El programa es duu a terme a partir de la col.laboració de persones voluntàries que fan de suport a les activitats.

Taller de Música per a persones adultes afectades de Paràlisi Cerebral. Ens trobem tots els dimecres de 17h a 19h per tal de realitzar el taller i treballar a través de l’art. Per a aquest taller es compta amb el suport de persones voluntàries que acompanyen les sessions amb la professional.

És un programa d’acompanyament individualitzat en el temps del lleure adreçat a persones adultes afectades de paràlisi cerebral. Realització d’activitats lúdiques els Dissabtes de manera quinzenal de 16h a 21h per Barcelona. El programa es duu a terme a partir de la col.laboració de persones voluntàries que fan de suport a les activitats.

Oferim el servei de Porta a Porta, el qual és un programa de facilitació del trasllat o transport a persones adultes afectades de Paràlisi Cerebral. A la fundació tenim 3 furgonetes adaptades amb les quals realitzem els desplaçaments a les persones que demandin el servei.

Un servei d’assistència personal que inclou, no només l’atenció al domicili, sinó també l’acompanyament en totes aquelles activitats de relació i promoció de la persona que així ho requereixin: Assistència al matí, dutxa, esmorzar, acompanyament al transport, cura per hores dins de la llar (cangurs), o assistència a activitats, acompanyament en viatges, etc. El personal que dóna el servei, està contractat per la FCPC i coneix la paràlisi cerebral. Està format en la filosofia d’atenció a la persona amb el màxim respecte a la seva individualitat alhora que donant suport només en aquells àmbits que sigui necessari per promocionar i mantenir al màxim les capacitats existents.