Notícies i actualitat

La necessitat de sensibilitzar sobre la diversitat funcional

16 maig 2022

La necessitat de sensibilitzar sobre la diversitat funcional

16 maig 2022

Des de la Fundació Catalana per a la Paràlisi Cerebral som conscients de les greus dificultats físiques i educatives que tenen algunes persones afectades de paràlisi cerebral. L’any 2008 aquest coneixement ens va empènyer a fer realitat un espai de treball plenament accessible a persones afectades de paràlisi cerebral; els Serveis Educatius.

Ja són més de 14 anys treballant en aquest programa de sensibilització als centres educatius on persones afectades de paràlisi cerebral -amb més d’un 80% de discapacitat- poden fer tasques organitzatives així com docents relacionades amb les xerrades i tallers de sensibilització i de promoció de la igualtat d’oportunitats.

Els objectius d’aquestes xerrades són diversos, des de sensibilitzar i apropar als més joves a la discapacitat a oferir eines als educadors per treballar l’educació emocional i els valors. I ho fem amb

Aquesta setmana El Diari de la Discapacitat ha entrevistat l’Inazio Nieva; un jove que s’ha convertit en la veu de les persones amb diversitat funcional. Per aquest motiu volem compartir aquesta conversa on Nieva reivindica que des de l’escola s’imparteixin tallers sobre la importància de “com hem de tractar a una persona amb discapacitat i integrar-la a la nostra societat”.

Inazio Nieva “He patit bullying físic i psicològic, però el pitjor és el psicològic”