Notícies i actualitat

Nota de Premsa. Acte Dia de la Dona. 9 de Març. Dra. Àngels Viladot

10 març 2016

Nota de Premsa. Acte Dia de la Dona. 9 de Març. Dra. Àngels Viladot

10 març 2016

00i-5JjQfSW-L

 

El dia 9 de març a les 18 hores, la FCPC va acollir la conferència “Els maltractaments des de l’àmbit social i psicològic” impartida per la Doctora en Psicologia Social, Sra. Ma. Àngels Viladot.

El dia 9 de març a les 18 hores, la FCPC va acollir la conferència “Els maltractaments des de l’àmbit social i psicològic” impartida per la Doctora en Psicologia Social, Sra. Ma. Àngels Viladot.

La conferència va comptar amb el recolzament institucional de les persones següents:

– Sra. Assumpció Vilà. Síndica de Greuges de Barcelona.

– Sr. Carles Agustí. Director de Govern Obert de la Diputació de Barcelona.

– Sr. Josep Sicart. Tècnic en Benestar Social de la Diputació de Barcelona.

– Sra. Engràcia Querol. Resp. d’Actuacions de Lluita Contra la Violència Familiar i Masclista. DG Famílies. Dpt. Treball, Afers Socials i Famílies de la Generalitat de Catalunya.

A tots ells, el nostre més sincer agraïment pel seu suport.

Igualment, va comptar amb l’assistència de membres de l’Associació de Dones No Estàndard, treballadores de l’Institut Català de la Salut, així com persones de l’entitat, familiars i persones amb paràlisi cerebral.

Gràcies a la llibreria BOLIBLOC vam poder posar a disposició de les persones assistents 2 dels llibres escrits per la ponent.

20160310034436

La ponent ens va deixar clar que, en matèria de violència de gènere, els números parlen:

  • la majoria de violència se centra en l’àmbit familiar.
  • dins de l’àmbit familiar es focalitza en la relació de parella d’home-dona.
  • la violència va en escalada: el que comença com a violència verbal i psicològica, amb el temps passa a la violència física.

La voluntat de l’home de sotmetre a la dona, com si fos un objecte de la seva propietat, s’ha accentuat amb l’entrada de la dona en el món laboral. El poder és utilitzat per sotmetre i fer mal als altres i es basa en els estereotips masculins i femenins de la societat patriarcal.

La societat, aparentment ara, es preocupa més perquè no quedin impunes els maltractaments, però sovint les creences socials impedeixen a les dones maltractades a dir prou i abandonar l’agressor. Els maltractaments duren una mitjana de 10 a 13 anys.

Educar a la societat, però sobretot als infants, informar, animar a denunciar i donar suport a la dona després de la denúncia són les eines que tenim i que hem de potenciar.

En aquesta sessió vam rebre molta informació però ens van quedar encara molts temes per abordar i aprofundir.

Ens vam emplaçar a reflexionar sobre la violència el Dia de la Dona però a actuar en conseqüència els altres 364 dies de l’any.

Per començar, ens emplacem a reflexionar novament el dia 23 de març a la xerrada “Els maltractaments des de l’àmbit legal” amb l’advocada Sra. Olga Arderiu.

Us hi esperem a tots!

Aquí us deixem la galeria de fotografies de l’acte: