Notícies i actualitat

Nova participació al programa “l’Estiu és Teu” Xanascat 2014″

29 juliol 2014

Nova participació al programa “l’Estiu és Teu” Xanascat 2014″

29 juliol 2014

Enguany l’equip de Serveis Educatius de la Fundació continua col·laborant amb l’Agència Catalana de la Joventut (ACJ) del Departament de Benestar Social i Família de la Generalitat de Catalunya a través del programa l’Estiu és Teu,  programa s’adreçat als nois i les noies de 5 a 16 anys amb l’objectiu que es puguin divertir i aprendre d’una manera diferent durant les vacances d’estiu als albergs de la Xarxa Nacional d’Albergs Socials de Catalunya (XANASCAT).

Aquest programa està dividit en dotze modalitats d’activitats diferents dirigides per professors especialitzats i monitors de lleure pertanyents a diferents empreses del sector del lleure juvenil, totes elles supervisades i orientades d’acord amb els Serveis Pedagògics de l’ACJ.

L’equip de Serveis educatius de la fundació és fruit del projecte de treball amb suport a persones severament afectades per a la inserció real com monitors de sensibilització realitzant xerrades de coneixement de la discapacitat.

Aquest projecte pilot es basa en la creació d’equip de treball format per persones severament afectades de paràlisi cerebral amb monitors de treball com a adequat suport per garantir que l’atenció podrà ser realment especialitzada.

Les actuacions realitzades enguany es divideixen segons les franges d’edat dels usuaris i es pretén la sensibilització sobre la discapacitat. A partir d’aquesta realitat i per mitjà d’activitats, treballem valors com ara: el respecte, l’empatia, l’esforç personal, la diversitat, etc.

Cal destacar que aquestes activitats les porten a terme un equip de monitors amb paràlisi cerebral, amb diferents graus d’afectació, per la qual cosa la mateixa activitat és un exemple del que es pretén transmetre.

Objectius:

  1. Sensibilitzar envers altres realitats.
  2. Adonar-se de d’importància de l’esforç i la superació personal.
  3. Reflexionar envers la diversitat, la igualtat d’oportunitats, Drets Humans, models socials, etc..

La tipologia de les activitats realitzades són: Taller de pintura, taller esportiu, taller de Comunicadors.

Atenent a l’edat dels nens que participen a les accions se’ls planteja una o altre activitat per tal d’adaptar les seves capacitats i interessos a una o altre activitat per tal de mantenir la seva atenció sobre l’objectiu principal de l’actuació.

La informació que se’ls facilita té a veure amb:

  • Introducció a la Paràlisi Cerebral.
  • Formes de comunicació dels persones amb paràlisi cerebral
    Material didàctic per explicar els diferents tipus de comunicació.
  • Reflexions sobre la normalització de la discapacitat de les persones amb paràlisi cerebral.
  • Exemples pràctics sobre la normalització de vida i les barreres arquitectòniques.

 

 

20130722_xerradaFCPC_018