En aquest article us expliquem com des de la Fundació Catalana per a la Paràlisi Cerebral complim amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) relacionats amb el consum i la producció responsable.
La FCPC aposta pel consum de productes ecològics i de proximitat per als residents, així com assolir la fita de tenir una gestió sostenible i eficient dels recursos naturals.
Les ODS especifiquen que per al 2030 s’ha de reduir a la meitat el malbaratament d’aliments per càpita mundial en la venda al detall i el consum, així com les pèrdues d’aliments a les cadenes de producció i distribució, incloses les pèrdues postcollita. En aquest aspecte, la fundació gaudeix d’un programa de control d’aliments on no només es tenen i s’utilitzen els aliments necessaris per fer el càtering -per evitar el sobrant de menjar-, sinó que també si en sobra se l’emporten l’equip a casa.
A l’hora d’aconseguir una gestió ecològicament racional dels productes químics i de tots els residus al llarg del seu cicle de vida, la FCPC no utilitza insecticides d’aerosol ni indiscriminats en el control de plagues.
Per a disminuir de manera substancial la generació de residus mitjançant polítiques de prevenció, reducció, reciclatge i reutilització, la fundació ja genera el mínim de residus i aquests són separats segons la tipologia, es treballa amb un banc de recursos per a segon ús d’objectes sobrants i s’utilitza una deixalleria.
Quan toca presentar informes ho fem adoptant pràctiques sostenibles, complint les clàusules i obligacions en matèria de sostenibilitat, participant en el ‘Projecte Zero Paper’ per estalviar en la impressió en blanc i negre i la reutilització dels tòners.
En tots els contractes signats per l’entitat amb les administracions públiques es prioritzen les pràctiques sostenibles i es col·labora en el programa de sensibilització per assegurar que les persones tinguin informació i conscienciació pertinents per al desenvolupament i els estils de vida sostenibles, en harmonia amb la natura. En aquest sentit, es treballa conjuntament amb xerrades de l’Agència Catalana de Residus i la instal·lació de rètols informatius de reciclatge i consciència mediambiental.
Per tancar aquest bloc, la fundació també participa en la promoció del turisme de proximitat amb l’aposta per allotjar-se sempre en albergs i espais de proximitat que fomenten el creixement de l’entorn.