Programes

La FCPC té com a missió donar atenció a la persona afectada de paràlisi cerebral i el seu entorn al llarg de tota la seva vida i atenent totes les seves necessitats.

Serveis per a la paràlisi cerebral

En aquesta secció trobareu els diferents programes d’atenció directa a persones afectades i famílies. Donat que creiem en la necessitat de donar un servei de qualitat, procurem mantenir els programes al llarg dels anys per garantir una continuïtat i una seguretat a les famílies.

Igualment, a mesura que detectem noves necessitats, mirem d’innovar per donar-los cobertura.

Respir Mutu

M’Acompanyes?

En funcionament des de l’any 2000, el “M’Acompanyes?” és un programa de promoció de l’autonomia personal i d’aprenentatge consistent en un acompanyament individualitzat, en el temps del lleure adreçat a persones adultes afectades de paràlisi cerebral.

Ens reunim cada quinze dies, els dissabtes a les 16 hores a 21 hores i fem aquelles activitats que les persones usuàries decideixen: anar al cinema, de compres, a les festes majors, etc. Les persones usuàries conviden a les persones voluntàries perquè no els costi diners venir a ajudar-los. Quan arriba l’estiu ens agrada fer sortides d’un dia sencer per anar a Port Aventura, al Tibidabo, a sopar i de marxa, tenim moltes idees i ganes de fer coses!

També celebrem sopars i dinars: per Nadal, per l’aniversari del programa, per l’arribada de l’estiu!!!!

Vols conèixer la Marina, la Lorena, el Carlos, el Pepe i el Ricard?
Ja som molts els amics del “M’acompanyes?” però volem ser-ne molts més.

T’animes? Doncs omple el següent formulari amb les teves dades o truca.

T’hi esperem!

Respir Mutu

ESPLAI JOKIN

L’esplai Jokin està destinat a infants I joves amb paràlisi cerebral i pluridiscapacitats.

D’on naixem? Ens trobem que sovint queda oblidat el lleure i l’oci dels infants amb discapacitat o diversitat funcional i és per això que aquest projecte posa al centre la diversió i l’oci dels infants.
Ens trobem cada dissabte de 16 a 20h al Centre Cultural la Farinera del Clot, on, a través del joc treballem l’autonomia i la independència de l’infant, així com les habilitats personals, socials I de l’entorn.

Vine a conèixer-nos. Anima’t a provar!

T’animes? Doncs omple el següent formulari amb les teves dades o truca.

T’hi esperem!

Activitats

Activitats d’Estiu

A l’estiu volem fer propostes diferents per a persones amb paràlisi cerebral però també sense discapacitat.

Viu l’Estiu

Tenim una mena de casal d’estiu anomenat “Viu l’estiu” en el qual es duen a terme activitats diàries ( de dilluns a divendres ) per tal que les persones usuàries tinguin cada dia opció de fer activitats si no han pout sortir de Barcelona per vacances.
Aprofitem el bon temps per anar a la platja adaptada, fer excursions, tallers, debats, etc.

Intercanvis Internacionals

Per a majors de 16 anys proposem els Intercanvis Internacionals.
Des de l’any 2000 la Fundació Catalana per a la Paràlisi Cerebral organitza els Intercanvis Internacionals per a joves nacionals i estrangers afectats de paràlisi cerebral I joves sense discapacitat.

L’objectiu d’aquests intercanvis és treballar per la igualtat de drets i avançar envers la normalització de vida de les persones amb paràlisi cerebral i discapacitats afins des de la coneixença mútua i la plena acceptació social, a través de la convivència les 24 hores del dia i amb l’esport adaptat com a llenguatge universal de comunicació.
Per aconseguir-ho, participants amb paràlisi cerebral i sense cap discapacitat, d’orígens I realitats socials ben diferents, compartiran espais I activitats a temps complet durant 8 dies, enmig d’un entorn completament adaptat i sense distincions de cap tipus entre els participants.

Al mateix temps, el caràcter internacional de la trobada oferirà l’al·licient d’entrar en contacte amb persones de cultures, llengües i realitats ben diferents de la pròpia, enriquint d’aquesta forma l’intercanvi i la comunicació entre cultures.
Entre les activitats programades per a cada Intercanvi destaquen la pràctica de diversos esports adaptats: boccia i eslàlom entre altres; tallers, xerrades i fòrums de discussió, gimcanes i jocs.

Cap a la primavera hi trobareu les dades concretes de cada intercanvi.

Colònies d’Estiu

Per a majors de 18 anys proposem unes Colònies d’Estiu d’una setmana sencera ( 7 dies ) en la qual marxem de vacances a alguna casa de colònies o hotel.

T’animes? Doncs omple el següent formulari amb les teves dades o truca.

Respir Mutu

Caps de setmana I VIATGES

De tant en tant ens ve de gust fer alguna sortida de cap de setmana o les nostres colònies de 7 dies, I així les persones afectades de paràlisi cerebral poden seguir creixent com a persones autònomes i gaudir d’experiències noves amb voluntaris i voluntàries amb moltes ganes de passar-s’ho bé amb els seus nous amics.

Fins ara hem estat a: Sud de França, Madrid, València, Bilbao i San Sebastián, Santiago de Compostel·la, La Seu d’Urgell i Andorra esquiant, Girona, Empúries, Platja d’Aro, Hostalets de Balenyà, Tivissa, Coma-ruga, Expo de l’Aigua a Saragossa I visites de natura als Pirineus d’Osca, Lleida i Mallorca.

T’animes? Doncs omple el següent formulari amb les teves dades o truca.

T’hi esperem!

Respir Mutu

Temps per tu

Des de l’any 2015, la nostra entitat gestionava un dels punts de programa Temps per Tu de l’Ajuntament de Barcelona. Que té com objectius fomentar el lleure de qualitat per a joves i persones adultes amb discapacitat. Alhora promou la conciliació de la vida laboral i personal de les famílies.

En els darrers anys ja no estem en contractació directa de l’Ajuntament però sí en rebem una subvenció.

Durant l’any 2022, han estan inscrites 10 persones. Ens trobem els dissabtes de manera quinzenal per realitzar activitats d’oci per tota Barcelona.

 

T’animes? Doncs omple el següent formulari amb les teves dades o truca.

T’hi esperem!

Grups d'ajuda mútua

Adona't

El programa “Adona’t” parteix d’un programa pilot dirigit a dones afectades de paràlisi cerebral, així com a mares i germanes de persones afectades de paràlisi cerebral.

La finalitat d’aquest programa és donar a les dones que hi participen les eines adients per créixer com a persones i assolir totes aquelles fites que s’han plantejat a la vida i que, per diversos motius, no han fet realitat.
Volem treballar el creixement personal, l’autoestima, la gestió de les emocions, la resolució de conflictes, etc.

Vols “adonar-te” de tot allò que pots assolir per tu mateixa?

T’animes? Doncs omple el següent formulari amb les teves dades o truca.

T’hi esperem!

Grups d’Ajuda Mútua

A les dones cuidadores de persones afectades de paràlisi cerebral us proposem un Grup d’Ajuda Mútua guiat per la Carme Riu (Psicòloga i presidenta de l’associació Dones No Estàndard)
Les sessions es realitzen entre setembre i juny, els primers dimarts de mes de 10:30 h a 13:30 hores.

T’animes? Doncs omple el següent formulari amb les teves dades o truca.

T’hi esperem!

Adona’t

Mostra de Capacitats

Adona’t del que som capaces de fer!’, la primera mostra de creacions artístiques realitzades per dones amb paralisi cerebral.

Aquesta mostra, iniciada el 2008, i que s’emmarca dintre del proarama Adona’t de la FCPC, pretén crear un espai de sensibilització social alhora que de reivindicació personal de les dones que hi participin.

L’objectiu és treballar pel reconeixement social, el creixement personal, l’autoestima i la maxima autonomia i autosuficiència de les dones implicades en el món de la paralisi cerebral, i lluitar contra l’exclusió social qa la que molts cops ambdues es veuen injustament abocades.

El material recopilat s’exhibira a tota una sèrie d’espais públics i privats (centres cívics, escoles, instituts, hotels, etc.), amb l’objectiu que el maxim de aent possible puaui aaudir-ne i conèixer el que les dones amb paralisi cerebral són capaces de fer. Volem que això siaui només el principi!

Actualment, a més, estem en contacte amb les entitats Artistas Diversos i Art Sinaular per a promoure l’exposició i venda d’obres artístiques creades per persones amb discapacitat.

Si t’agrada dibuixar, pintar, escriure, fes-nos arribar les teves millors creacions, en qualsevol format. La FCPC les seleccionara per a la seva exhibició pública, fent-hi constar el nom I bioarafia de l’autora. La resta passara a formar part de l’exhibició virtual a la web. Us hi esperem!

Curs

ART POWER

L’any 2009, les artistes de forma col·lectiva van formular la demanda d’un espai a on poder pintar i també millorar la tècnica de dibuix. Des de la Fundació es va valorar molt positivament aquesta proposta, doncs suposava un exercici d’autonomia i de voluntat important com a col·lectiu.

La FCPC va recollir aquesta demanda per aconseguir uns dels objectius marcats pel programa Adona’t: potenciació de l’autonomia i la llibertat d’expressió de les dones afectades de paràlisi cerebral: potenciant habilitats manuals, estimulant el sistema motor; ajudant a l’adquisició d’hàbits Per fomentar el màxim grau d’autonomia, així com, treballar aspectes d’autonomia personal segons les capacitats, limitacions i característiques personals de cada dona participant, treballant els aspectes artístics de cara a la plena consolidació personal i social de la persona afectada, i també com a mètode d’expressió personal, generant d’aquesta manera un espai d’interrelació i creixement personal, descàrrega emocional i d’ajuda mútua per a reconduir les situacions que sorgeixin durant el curs.

La programació del curs ha estat pensada per ensenyar diferents tècniques de dibuix i pintura als participants, amb la intenció que puguin anar integrant aquests nous coneixements als ja adquirits. Aquestes pautes s’han anat modificant a causa que cada participant té capacitats i necessitats específiques. La demanda segons els perfils són diferents quant a conceptes, ritmes d’aprenentatge, capacitats físiques, etc.

Després de fer-nos arribar l’interès per participar també els homes al curs de dibuix, la FCPC ha valorat positivament compartir aquest espai de dibuix amb tothom.

Actualment tenim dos grups mixtes de pintura: els dimarts i els dijous per la tarda. Estem buscant persones afectades de paràlisi cerebral i discapacitats físiques afins amb ganes d’aprendre i millorar en la tècnica de dibuix i pintura.

T’animes? Doncs omple el següent formulari amb les teves dades o truca.

Actualment, a més estem en contacte amb l’entitat Artistas Diversos i fundació Josep Santacreu per a promoure l’exposició i venda d’obres artístiques creades per persones amb discapacitat. Ja hem fet diverses exposicions i les nostres persones usuàries han pogut vendre algunes de les seves obres.

SAD I SAP

Servei d’Atenció Domiciliària I SERVEI D’ASSISTÈNCIA PERSONAL

La FCPC ofereix diversos serveis d’atenció a les persones en l’àmbit de l’autonomia personal.

S’ofereix suport en les activitats de la vida diària de les persones afectades de paràlisi cerebral que així ho demanin.

Un servei d’assistència personal que inclou, no només l’atenció al domicili, sinó també l’acompanyament en totes aquelles activitats de relació I promoció de la persona que així ho requereixin: Assistència al matí, dutxa, esmorzar, acompanyament al transport, cura per hores dins de la llar (cangurs), o assistència a activitats, acompanyament en viatges, etc.

El personal que dóna el servei, està contractat per la FCPC i coneix la paràlisi cerebral i les grans dependències. Està format en la filosofia d’atenció centrada en la persona amb el màxim respecte a la seva individualitat, alhora que donant suport només en aquells àmbits que sigui necessari per promocionar i preservar al màxim les capacitats existents.

T’animes? Doncs omple el següent formulari amb les teves dades o truca.

Esports

La FCPC creu fermament en l’esport com a eina d’inserció social I creixement personal. També creiem en l’esport com a idioma universal de comunicació, en l’esperit de superació de les dificultats davant de la vida i com a forma immillorable de demostrar les capacitats de les persones afectades de paràlisi cerebral.

La nostra entitat utilitza l’esport com a mitjà de comunicació I difusió en diverses activitats, però especialment en els Serveis Educatius a on oferim xerrades i tallers d’esport adaptat adreçats a centres educatius i altres persones interessades en conèixer la diversitat i treballar per la igualtat d’oportunitats.

Si el vostre interès es basa en la pràctica de l’esport federat de competició o purament com a hobby, us recomanem que contacteu amb CEAB.

Des de l’any 1989 el CEAB es dedica a la pràctica dels esports adaptats com: boccia, eslàlom, atletisme i natació, facilitant l’accés a la pràctica en equipaments públics municipals de Barcelona.

Inserció Laboral

La FCPC al llarg dels anys ha esdevingut conscient de les greus dificultats físiques i educatives que tenen algunes persones afectades de paràlisi cerebral.
És per això que, des de 2008 s’ha creat un espai de treball que creiem que és plenament accessible a persones afectades de paràlisi cerebral: els Serveis Educatius.

Amb aquest programa de sensibilització a centres educatius, les persones afectades de paràlisi cerebral poden realitzar tasques organitzatives així com docents relacionades amb les xerrades i tallers de sensibilització i de promoció de la igualtat d’oportunitats.

Igualment, oferim els nostres serveis d’orientació professional i inserció a totes aquelles persones que hi estiguin interessades.

T’animes? Doncs omple el següent formulari amb les teves dades o truca.

Curs de música

El taller de música, inicia la seva activitat al mes de setembre de 2018 amb un grup de 10 persones afectades de paràlisi cerebral, que assisteixen al taller els dimecres de 17:00 a 19:00 h. 

Els objectius i resultats de l’activitat han estat:

Potenciar la comunicació no verbal a través de la música: exercicis rítmics-vocals, jocs amb la veu o interpretació de cançons. Promoure un espai de relaxació a través dels sons musicals. Gaudir  d’un  espai  d’interrelació  entre  el  músico  terapeuta  i  la  persona  amb  paràlisi cerebral. S’ha treballat des d’una intervenció tenint en compte les característiques individuals de les persones usuàries  donada la seva heterogeneïtat de les manifestacions clíniques que poden presentar.

Espai Akva

Espai d’aigua. Piscina adaptada de tractament   (14 x 6’5 m) (0’98 cm de fondària).

Polivalent.  Salut, benestar i lleure. Cèntric. Ben comunicat i en un entorn d’oci. Flexible. Lloguer d’espais i/o professionals i/o suports. Destinatàries. Persones amb necessitats especials. Servei a necessitats específiques. Espai de pràctiques innovador per a formar professionals.

Horaris amplis: Diari de 8 a 21h/Dbte 9-15h.

 DIRIGIT A:

  • Entitats i professionals de necessitats específiques
  • Entitats de col·lectius amb necessitats de formació

 

*Actualment  Joc viu està gestionant l’espai amb activitats de SNÖEZELEN amb 6 grups de nens amb necessitats especials de dues escoles.

Porta a porta

És un servei integral de transport realitzat amb vehicles preparats específicament per transportar persones amb discapacitat física greu que els impedeix o dificulta l’ús dels transports públics ordinaris. L’entitat compta amb una furgoneta adaptada per a realitzar els desplaçaments.

  • S’ofereix un servei de transport adaptat individual o col·lectiu.
  • Porta a porta.
  • Els 365 dies de l’any.
  • De caràcter fix o puntual.
  • L’àmbit d’actuació és Barcelona i zones properes.
  • Segons disponibilitat.

Cada dia es podrà traslladar un màxim d’entre 1 a 4 persones en un sol viatge, segons les cadires de rodes necessitin d’ancoratge o si la persona afectada de paràlisi cerebral pot ocupar un seient.

El servei consisteix en la recollida i la tornada al punt pactat, ajuda per pujar/baixar del vehicle i atenció a la persona usuària. S’han fet transports a les activitats esportives, a les ortopèdies, a hospitals i CAP’s, entre d’altres. 

Alta a la nostra newsletter


Alta a la newsletter*

Consentiment i permís (RGPD)*

Consentiment i permís (RGPD)
Des de la Fundació Privada Catalana per a la Paràlisi Cerebral, amb CIF G61482659, i domicili al C/Llull 163 · Barcelona 08005, complint amb la Llei Orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de Protecció de Dades de Caràcter Personal, li comuniquem que les dades que ens faciliti quedaran incorporades i seran tractades als fitxers de la Fundació. per a mantenir-te informat, sobre les nostres activitats, fites i esdeveniments. En cap cas, cedirem les teves dades a terceres persones o a altres entitats.

Formulari de petició d’informació

X9999999L - On X pot ser nombre o lletra i L lletra


Accepta la recepció d'informació*

De què vols rebre informació?*

Comentaris o preguntes

Avís legal i Política de Privacitat*

Avís legal i Política de Privacitat. Protecció de dades personals.

Segons la Llei 15/1999 de 13 de desembre, sobre la Protecció de Dades de Caràcter Personal, l'informem que les dades que Vostè ens proporciona seran incorporades a un fitxer responsabilitat de l'entitat FUNDACIÓ PRIVADA CATALANA PER A LA PARÀLISI CEREBRAL, NIF: G – 61.482.659.

La finalitat d'aquest fitxer és la gestió de la informació i gestió administrativa i dels nostres serveis. Aquestes dades no seran transmeses a terceres persones.

Si desitja exercir els drets d'accés, rectificació, cancel·lació o oposició, pot dirigir-se a: Fundació Privada Catalana per la Paràlisi Cerebral, carrer Llull, 163 08005 de Barcelona.