Notícies i actualitat

Celebrem el naixement de Fradogo, que avui 30 d’abril del 2024 hauria complert 76 anys

30 abril 2024

Celebrem el naixement de Fradogo, que avui 30 d’abril del 2024 hauria complert 76 anys

30 abril 2024

Celebrem el naixement de Fradogo, que avui 30 d’abril del 2024 hauria complert 76 anys.

Per això, i en el seu record, ens fa il·lusió compartir amb tots vosaltres aquesta obra que va ser pintada per l’artista a la primavera de 1994, precisament la nit anterior al 46è aniversari, just dos anys abans de la seva mort a Sitges.

Va titular l’obra amb la data del seu naixement 30 d’abril, pintat al seu estudi de Sitges, veient la llum la matinada d’un lluminós dia primaveral.

Es tracta d’un quadre de grans dimensions 130 x 162cm pintat en oli sobre tela i aplicant la tècnica de grafisme que ell mateix va batejar i que va utilitzar en moltes de les darreres obres.

Un electritzant escombrat amb la punta del mànec del pinzell per tota l’obra, deixant que les formes creixin en profunditat i els colors cobrin encara més vida.

Es tracta d’un paisatge de gerros-copa en bronze, inspirats en els que envoltaven la terrassa del seu estudi amb belles flors, una explosió de colors primaverals entre les aus del paradís i les petúnies de colors variats, les preferides de l’artista.

Va ser presentat per primera vegada a l’exposició a la Galeria Lemia Art de Sitges el 1994 i, posteriorment, uns mesos més tard al Navy Pier de la Fira Internacional de Chicago. També va formar part de la mostra que va organitzar el mateix any, l’Haus an der Redute de Bonn (Alemanya) juntament amb l’Ajuntament d’aquesta ciutat.

Actualment es pot veure exposat al vestíbul d’entrada de la Fundació Catalana per la Paràlisi Cerebral, al Poblenou de Barcelona, seu del Col·lectiu d’Artistes Fradogo Art, dipositari de la seva obra.