Notícies i actualitat

Inscripció oberta “Intercanvis Internacionals 2014”

15 juliol 2014

Inscripció oberta “Intercanvis Internacionals 2014”

15 juliol 2014

Aquest estiu, per catorzè any consecutiu, la Fundació Catalana per a la Paràlisi Cerebral organitza els Intercanvis Internacionals per a joves nacionals i estrangers afectats de paràlisi cerebral i joves sense discapacitat.

L’objectiu d’aquests intercanvis és treballar per la igualtat de drets i avançar envers la normalització de vida de les persones amb paràlisi cerebral i discapacitats afins des de la coneixença mútua i la plena acceptació social, a través de la convivència les 24 hores del dia i amb l’esport adaptat com a llenguatge universal de comunicació.

La finalitat de l’Intercanvi és crear un espai on es facilitin relacions interpersonals entre persones afectades de paràlisi cerebral i persones sense discapacitat.

Els objectius generals de l’intercanvi permetran desenvolupar noves actituds i coneixements respecte del reconeixement cultural i multicultural, la diversitat funcional, la diversitat lingüística, el foment de la cohesió social i la lluita contra tota forma de discriminació per motius de gènere, raça o origen ètnic, religió o conviccions, discapacitat, edat o orientació sexual, i en relació amb el desenvolupament sostenible.

Per aconseguir-ho, participants amb paràlisi cerebral i sense cap discapacitat, d’orígens i realitats socials ben diferents, compartiran espais i activitats a temps complet durant 8 dies, enmig d’un entorn completament adaptat i sense distincions de cap tipus entre els participants.

Al mateix temps, el caràcter internacional de la trobada oferirà l’al·licient d’entrar en contacte amb persones de cultures, llengües i realitats ben diferents de la pròpia, enriquint d’aquesta forma l’intercanvi i la comunicació entre cultures.

Els Intercanvis ajuden a establir aquestes relacions donant lloc a experiències de coneixement mutu i trencant així barreres físiques, socials i culturals.

Entre els beneficis de l’intercanvi internacional, els participants amb discapacitat podran desenvolupar noves habilitats, com a resultat de la vivència en un nou ambient i la cultura. En molts casos, l’intercanvi internacional ofereix a les persones amb discapacitat l’oportunitat de prosperar en un ambient d’aprenentatge experiencial en lloc de, o a més, dels centres educatius més tradicionals

En el decurs de l’intercanvi es proposaran una sèrie d’activitats diàries amb una distribució horària.

Cada dia es disposarà d’un temps on no hi haurà activitat proposada i es podrà dedicar a fer allò que cadascú prefereixi, però sense deixar desateses a les persones afectades de paràlisi cerebral.

Cal assumir que “La discapacitat no té horaris” i les persones afectades requereixen una atenció continuada i en cap moment se’ls pot deixar sols per motius de seguretat però principalment d’humanitat.

Enguany es realitzaran dos Intercanvis. Els llocs i les dates de les activitats són els següents:

  1. Sant Carles de la Ràpita. Montsià. De l’1 al 8 d’agost
  2. Sant Carles de la Ràpita. Montsià Del 9 al 16 d’agost

El preu dels Intercanvis Internacionals 2014 és de    735,00€.

  • Per participar en algun dels Intercanvis Internacionals cal: Posar-vos en contacte amb nosaltres via correu electrònic a info@fcpc.cat per confirmar que teniu plaça disponible.
  • Fer un ingrés de 100 €  especificant el vostre nom i cognoms i a quin torn us voleu inscriure, i ompliu la fitxa d’inscripció als intercanvis i ens l’heu de retornar via correu electrònic