Notícies i actualitat

Intercanvis Internacionals 2016 – Nota de premsa

30 agost 2016

Intercanvis Internacionals 2016 – Nota de premsa

30 agost 2016

Per  16è any consecutiu la Fundació Catalana per a la Paràlisi Cerebral ha organitzat els Intercanvis Internacionals per a persones afectades de paràlisi cerebral i joves nacionals i estrangers sense discapacitat.

L’objectiu d’aquests intercanvis és treballar per la igualtat de drets i avançar envers la normalització de vida de les persones amb paràlisi cerebral i discapacitats físiques afins des de la coneixença mútua i la plena acceptació social, a través de la convivència les 24 hores del dia i amb l’esport adaptat com a llenguatge universal de comunicació.

Aquest camp de treball ha estat una bona oportunitat per entendre com és la vida amb paràlisi cerebral, celebrant les coses en comú que es tenen amb les persones afectades, en comptes de les diferències.

A través d’activitats educatives, turisme i esports, totes les persones participants (amb o sense PC) han pogut millorar les seves capacitats físiques, emocionals i socials.

Per aconseguir-ho, participants amb paràlisi cerebral i sense cap discapacitat, d’orígens i realitats socials ben diferents, han compartit espais i activitats, a temps complet durant set dies, enmig d’un entorn completament adaptat i sense distincions de cap tipus entre els participants.

Al mateix temps, el caràcter internacional de la trobada ha ofert l’al·licient d’entrar en contacte amb persones de cultures, llengües i realitats ben diferents de la pròpia, enriquint d’aquesta forma l’intercanvi i la comunicació entre cultures.

Hem realitzat l’activitat a la Casa de Colònies Els Estanys a Capmany, a on l’Anna i el seu equip ens han tractat molt bé!

Aquí un recull de frases i valoracions que van fer-ne els participants.

  • “He aprendido muchissimo y me lo he pasado extremadamente bien.”
  • “Sabia que me lo pasaría genial, aun que la mejor parte fue la confianza y la complicidad entre los voluntarios.”
  • “Me he quedado muy agradecida y muy contenta, de una forma que no me lo esperaba.”
  • “Esperaba aprender mucho y pasarlo bien, tengo claro que repetiré la experiencia.”
  • “Todo ha superado mis expectativas y siento como mi verdadera familia.”
  • “No pensaba encontrar a gente tan maravillosa y he hecho amistades que espero que perduren…”

També hem rebut la visita d’un equip de TV3 al minut 7’40 del TN Comarques de es fa ressò del camp de voluntariat

 

Aquí trobareu una galeria de fotos que només és una mostra de com de bé ens ho vam passar!