Notícies i actualitat

Manifest de la Fundació Catalana per a la Paràlisi Cerebral pel 25N

23 novembre 2023

Manifest de la Fundació Catalana per a la Paràlisi Cerebral pel 25N

23 novembre 2023

Manifest de la Fundació Catalana per a la Paràlisi Cerebral pel 25 de Novembre, Dia Internacional per a l’Eliminació de la Violència Envers les Dones

En aquest 25 de novembre, Dia Internacional per a l’Eliminació de la Violència Envers les Dones, la Fundació Catalana per a la Paràlisi Cerebral (FCPC) s’adhereix fermament a la lluita contra totes les formes de violència que afecten les dones i les nenes a tot el món.

Reconeixem que la violència de gènere és una de les violacions dels drets humans més persistent i devastadora en la nostra societat, i que no es limita a cap cultura, regió o país específic, ni a grups específics de dones en la societat.

A la FCPC, treballem dia a dia per fomentar un entorn de respecte, igualtat i seguretat per a totes les persones, independentment del seu gènere, edat, origen, religió o capacitat. No obstant això, som conscients que les dones i les nenes amb discapacitat són particularment vulnerables a la violència i la discriminació, i per això, el nostre compromís amb la seva protecció és inquebrantable.

En aquest dia tan significatiu, volem:

  • Recordar i honorar a totes les dones i nenes que han estat víctimes de violència de gènere.
  • Reafirmar el nostre compromís per a la creació d’entorns segurs i inclusius on les dones i les nenes puguin viure lliures de por i discriminació.
  • Promoure la sensibilització i l’educació com a eines clau per a la prevenció de la violència de gènere.
  • Exigir polítiques i pràctiques que promoguin la igualtat de gènere i protegeixin els drets de les dones i les nenes, especialment d’aquelles que es troben en situacions de vulnerabilitat.
  • Instem a tota la nostra comunitat a unir-se a aquesta causa i a treballar junts per a eradicar la violència envers les dones i les nenes. Només mitjançant l’esforç conjunt i la solidaritat podem construir una societat més justa i igualitària.

El canvi comença amb nosaltres.