#ODS: Comunitat sostenible

15 març 2021

#ODS: Comunitat sostenible

15 març 2021

En un món cada vegada més urbanitzat les ciutats i les àrees metropolitanes estan esdevenint els centres econòmics de creixement i d’emissions de carboni. Una situació que implica, de retruc, que el nombre de persones en barris pobres i mancats d’infraestructures creixi.

La Fundació Catalana per a la Paràlisi Cerebral lluita per revertir aquesta situació complint les metes dels Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS).

1.- Projecte de crear un sistema de cohousing per seguir atenent persones amb més autonomia i així evitar la seva entrada a una residència 24 hores.

2.- Pla d’Optimització dels recorreguts de la furgoneta per evitar desplaçaments innecessaris

3.- Transport adaptat per a persones amb discapacitat que no poden accedir per sí sols al transport públic metropolità i que no entren dins del transport de taxi porta a porta de l’Ajuntament o se’ls ha denegat per incapacitat de la flota d’assumir tota la demanda.

4.- Participar en diferents taules, comissions i Consells Sectorials. Ho fem al Departament de Justícia (Generalitat de Catalunya), la Diputació de Barcelona, l’Ajuntament de Barcelona, el Districte de Sant Martí, l’Ajuntament de Rubí i l’Ajuntament de Sant Boi.

5.- Participació en el projecte per a reduir l’impacte ambiental negatiu per capita de les ciutats, amb especial atenció a la qualitat de l’aire, així com a la gestió dels residus municipals i d’altre tipus amb el projecte de Taps solidaris per a la compra de combustible per a les furgonetes de l’entitat, un edifici sostenible amb la instal·lació de tubs solars per a l’escalfament d’aigua calenta que cobreix pràcticament totes les necessitats d’escalfament. També un servei de bugaderia sostenible i reciclatge selectiu.

6.- Per a proporcionar accés universal a zones verdes i espais públics segurs, inclusius i accessibles, en particular per a les dones i els infants, les persones grans i les persones amb discapacitat treballem amb l’Institut Municipal de Persones amb Discapacitat perquè els parcs municipals i espais verds de Barcelona ciutat siguin accessibles.

7.- En perspectiva de gènere tenim el compromís reconegut per l’Ajuntament de Barcelona de tolerància zero de la FCPC enfront de conductes que vagin contra una societat justa, igualitària, equitativa i activa.

Mesures per a la inclusió social a través de l’atenció a l’usuari amb paràlisi cerebral assegurant la igualtat d’oportunitats mitjançant la realització d’activitats personals, laborals i socials sempre tractant a totes les persones per igual, amb accions de discriminació positiva allà on són necessàries.

Es treballa en la difusió dels valors de la igualtat, diversitat o justícia social i per l’erradicació d’expressions de menysteniment o burla i la denúncia de casos d’assetjament, bullying o maltractaments físics o psicològics.

8.-  En la inclusió de totes les persones i col·lectius de risc hi ha una línia de treball prioritària de la FCPC que es reforçarà amb l’entrada sol·licitada a la Federació Catalana de Paràlisi Cerebral.

9.- Desenvolupem un programa vocació que combina eines de “learning by doing” i aprenentatge de servei perquè joves en edat escolar tinguin una experiència de vida que els permeti descobrir o refermar la seva vocació professional ajudant-los en l’elecció i el trajecte.