Solidaritat

Com ajudar-nos?
Ja ho vàrem dir en la nostra presentació en societat a l’Auditori de Barcelona l’any 1996:
“El nostre és un gran patrimoni de necessitats”.

Com ajudar-nos?

Malauradament, amb els anys això no ha variat i encara menys ara amb la situació econòmica actual, però sí que podem dir que hem arribat a on som gràcies a l’ajuda de molta gent que han aportat el seu temps, els seus diners I el seu suport per la nostra causa.

Les formes de col·laborar són diverses però sempre necessàries:
01

Donar el temps a través d’un voluntariat.

02

Donar diners per al manteniment dels nostres programes.

03

Donar suport a través de fer difusió i “taca d’oli” generant més xarxa al nostre voltant.

04

Regalar material o hores de feina per tasques que ens són necessàries I no podem pagar.

05

Oferir-nos preus especials.

06

Utilitzar els serveis genèrics que reporten uns ingressos indispensables per a la nostra supervivència.

07

Celebrar l’aniversari solidari a favor de la nostra entitat.

VOLUNTARIAT

La majoria de les activitats d’atenció directa que realitza la FCPC necessiten la col·laboració de persones voluntàries.

T’agrada anar al cinema? El teatre t’apassiona? T’encanta anar de compres? Aprecies un cafè entre amics? T’agrada jugar amb nens? T’agrada pintar?

DONATIUS

Els donatius a la nostra entitat: a través de donatius ordinaris, participacions en subhastes, aportacions fila zero I altres actes solidaris que organitzi l’entitat, donen dret a desgravació fiscal.

TAPS SOLIDARIS - economia circular

El projecte de taps solidaris I el de reciclatge d’oli, funcionen a partir del concepte d’economia circular, donant utilitat a un residu com a matèria prima.

Els beneficis obtinguts s’inverteixen en la benzina per dur a terme els desplaçaments de persones amb paràlisi cerebral en furgonetes adaptades.

Fundació Luz Solidaria

Gràcies a un acord de col·laboració amb la Fundació Luz Solidaria els clients que formin part de Luz Solidaria podran destinar les seves donacions a la Fundació Catalana per a la Paràlisi Cerebral.

TEAMING

Teaming és una iniciativa solidària que va néixer l’any 1998 i que ajuda als demés mitjançant microdonacions d’1 € al mes. Tots els que fem Teaming donem 1 euro al mes i el destinem a aquella causa social que triem.

La FCPC hi té penjat el seu projecte! Gràcies per ajudar-nos!

WISH LIST

El nostre és un patrimoni de necessitats que requereix de moltes ajudes i col·laboracions per tirar endavant.

De vegades no només es pot ajudar aportant diners… De vegades la nostra entitat necessita el teu temps, els teus coneixements, eines pràctiques, etc.

ANIVESARI SOLIDARI

Aniversari Solidari neix de la idea de Maria Mercè Franquesa de convertir el seu aniversari en una forma d’ajudar a la paràlisi cerebral a través de la Fundació Privada Catalana per la Paràlisi Cerebral (FCPC), una entitat que des de l’any 1999 ajuda a les persones afectades i les seves famílies.

HALL OF FAME

Estem recopilant la informació dels benefactors actuals. Aviat en podràs trobar el llistat aquí.

noves formes de col·laboració

A més estem oberts a noves formes de col·laboració! Us escoltem! Envieu-nos un correu electrònic.

Alta a la nostra newsletter


Alta a la newsletter*

Consentiment i permís (RGPD)*

Consentiment i permís (RGPD)
Des de la Fundació Privada Catalana per a la Paràlisi Cerebral, amb CIF G61482659, i domicili al C/Llull 163 · Barcelona 08005, complint amb la Llei Orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de Protecció de Dades de Caràcter Personal, li comuniquem que les dades que ens faciliti quedaran incorporades i seran tractades als fitxers de la Fundació. per a mantenir-te informat, sobre les nostres activitats, fites i esdeveniments. En cap cas, cedirem les teves dades a terceres persones o a altres entitats.

Solidaritat

Aniversari Solidari neix de la idea de Maria Mercè Franquesa de convertir el seu aniversari en una forma d’ajudar a la paràlisi cerebral a través de la Fundació Privada Catalana per la Paràlisi Cerebral (FCPC), una entitat que des de l’any 1999 ajuda a les persones afectades i les seves famílies.

Aquesta realitat la Maria Mercè l’ha viscut de prop a través del seu nebot, Pere Franquesa, que té paràlisi cerebral i que és usuari dels serveis de la FCPC i futur resident de la Llar Residència Llull 163.

La que planteja la Maria Mercè és una forma diferent de rebre regals d’aniversari, aquests venen en forma de donatius, oberts o anònims, a la FCPC que destinarà aquests diners al manteniment dels seus projectes.

Aviat també disposarem de targetes de regal solidàries amb reproduccions dels quadres elaborats per alumnes dels nostres cursos de dibuix i pintura (vegeu en el botó de sota) i també amb obres del pintor FRADOGO.

Entreu a la nostra web d’Aniversari Solidari.

Gràcies per la teva aportació!

Curs de Dibuix i Pintura

L’any 2009, les artistes de forma col·lectiva van formular la demanda d’un espai a on poder pintar i també millorar la tècnica de dibuix. Des de la Fundació es va valorar molt positivament aquesta proposta, doncs suposava un exercici d’autonomia i de voluntat important com a col·lectiu.

La FCPC va recollir aquesta demanda per aconseguir uns dels objectius marcats pel programa Adona’t: potenciació de l’autonomia i la llibertat d’expressió de les dones afectades de paràlisi cerebral: potenciant habilitats manuals, estimulant el sistema motor; ajudant a l’adquisició d’hàbits per fomentar el màxim grau d’autonomia, així com, treballar aspectes d’autonomia personal segons les capacitats, limitacions i característiques personals de cada dona participant, treballant els aspectes artístics de cara a la plena consolidació personal i social de la persona afectada, i també com a mètode d’expressió personal, generant d’aquesta manera un espai d’interrelació i creixement personal, descàrrega emocional i d’ajuda mútua per a reconduir les situacions que sorgeixin durant el curs.

La programació del curs ha estat pensada per ensenyar diferents tècniques de dibuix i pintura als participants, amb la intenció que puguin anar integrant aquests nous coneixements als ja adquirits. Aquestes pautes s’han anat modificant a causa que cada participant té capacitats i necessitats específiques. La demanda segons els perfils són diferents quant a conceptes, ritmes d’aprenentatge, capacitats físiques, etc.

Després de fer-nos arribar l’interès per participar també els homes al curs de dibuix, la FCPC ha valorat positivament compartir aquest espai de dibuix amb tothom.

Actualment tenim dos grups mixtes de pintura: els dimarts i els dijous per la tarda. Estem buscant persones afectades de paràlisi cerebral i discapacitats físiques afins amb ganes d’aprendre i millorar en la tècnica de dibuix i pintura.

T’animes? Doncs omple el formulari del botó que trobaràs a sota de tot amb les teves dades o telefona al número 93.313.36.66.

Actualment, a més estem en contacte amb l’entitat Artistas Diversos per a promoure l’exposició i venda d’obres artístiques creades per persones amb discapacitat. Ja hem fet diverses exposicions i les nostres persones usuàries han pogut vendre algunes de les seves obres.

 Aquest programa és possible gràcies a:

Treballem en xarxa amb:

Formulari de petició d’informació

X9999999L - On X pot ser nombre o lletra i L lletra


Accepta la recepció d'informació*

De què vols rebre informació?*

Comentaris o preguntes

Avís legal i Política de Privacitat*

Avís legal i Política de Privacitat. Protecció de dades personals.

Segons la Llei 15/1999 de 13 de desembre, sobre la Protecció de Dades de Caràcter Personal, l'informem que les dades que Vostè ens proporciona seran incorporades a un fitxer responsabilitat de l'entitat FUNDACIÓ PRIVADA CATALANA PER A LA PARÀLISI CEREBRAL, NIF: G – 61.482.659.

La finalitat d'aquest fitxer és la gestió de la informació i gestió administrativa i dels nostres serveis. Aquestes dades no seran transmeses a terceres persones.

Si desitja exercir els drets d'accés, rectificació, cancel·lació o oposició, pot dirigir-se a: Fundació Privada Catalana per la Paràlisi Cerebral, carrer Llull, 163 08005 de Barcelona.