Notícies i actualitat

Fundación Prevent i la FCPC signen un conveni de col·laboració

05 juliol 2017

Fundación Prevent i la FCPC signen un conveni de col·laboració

05 juliol 2017

El projecte IGUALS A L’ESCOLA, IGUALS A LA FEINA, fomenta la informació i el contacte amb persones amb diversitat funcional en escoles de secundària de Barcelona.

Durant el curs escolar 2014/2015 es van matricular 173.797 alumnes i alumnes amb necessitats educatives especials en ensenyaments de règim general.

Segons dades de l’Estadística dels Ensenyaments no Universitaris, elaborada per la Subdirecció General d’Estadística i Estudis del Ministeri d’Educació, Cultura i Esport, en cooperació amb els serveis estadístics de les conselleries / departaments d’Educació de les comunitats autònomes, en el curs 2014-2015 un 2,19% de l’alumnat matriculat en l’ensenyament general a Espanya tenia necessitats educatives especials.

Per facilitar la comprensió de la diversitat funcional a l’escola, la Fundació Catalana per a la Paràlisi Cerebral i la Fundació Prevent van signar divendres 23 de juny un conveni de col·laboració per a dur a terme el projecte IGUALS A L’ESCOLA, IGUALS A LA FEINA, que desenvoluparà nombroses sessions d’informació, formació i apropament a la discapacitat en escoles de secundària de Barcelona.

“El major valor d’aquestes activitats”, comenten des de les entitats “és la presència de les pròpies persones amb discapacitat durant la sessió, que parlen de les seves capacitats, els seus reptes, les seves ocupacions i que ajuden els nois i noies a detectar els seus propis prejudicis i pors ja superar-los.”

Un dels objectius de l’activitat és començar a generar un canvi de visió cap a les persones amb diversitat funcional des d’edats primerenques, considerant que la taxa d’atur d’aquestes persones és el doble respecte a la de persones sense discapacitat, principalment a causa de les pors i prejudicis cap a la seva rendiment laboral.

Per al proper curs 2017-2018, es preveu la realització de més de 20 sessions en centres de secundària públics i privats. El projecte compta amb el suport de l’Ajuntament de Barcelona.

 

Potser també us interessa assistir a aquest acte: Empreneduria, discapacitat, empresa i tercer sector: una cadena de valor per a la creació de feina i riquesa. Amb José María Gay de Liébana. (Premeu aquí per + info)