Curs de Dibuix i Pintura

L’any 2009, les artistes de forma col·lectiva van formular la demanda d’un espai a on poder pintar i també millorar la tècnica de dibuix. Des de la Fundació es va valorar molt positivament aquesta proposta, doncs suposava un exercici d’autonomia i de voluntat important com a col·lectiu.

La FCPC va recollir aquesta demanda per aconseguir uns dels objectius marcats pel programa Adona’t: potenciació de l’autonomia i la llibertat d’expressió de les dones afectades de paràlisi cerebral: potenciant habilitats manuals, estimulant el sistema motor; ajudant a l’adquisició d’hàbits per fomentar el màxim grau d’autonomia, així com, treballar aspectes d’autonomia personal segons les capacitats, limitacions i característiques personals de cada dona participant, treballant els aspectes artístics de cara a la plena consolidació personal i social de la persona afectada, i també com a mètode d’expressió personal, generant d’aquesta manera un espai d’interrelació i creixement personal, descàrrega emocional i d’ajuda mútua per a reconduir les situacions que sorgeixin durant el curs.

La programació del curs ha estat pensada per ensenyar diferents tècniques de dibuix i pintura als participants, amb la intenció que puguin anar integrant aquests nous coneixements als ja adquirits. Aquestes pautes s’han anat modificant a causa que cada participant té capacitats i necessitats específiques. La demanda segons els perfils són diferents quant a conceptes, ritmes d’aprenentatge, capacitats físiques, etc.

Després de fer-nos arribar l’interès per participar també els homes al curs de dibuix, la FCPC ha valorat positivament compartir aquest espai de dibuix amb tothom.

Actualment s’està treballant per obrir un segon grup del curs de pintura els dimarts al matí. Estem buscant persones afectades de paràlisi cerebral i discapacitats físiques afins amb ganes d’aprendre i millorar en la tècnica de dibuix i pintura.

T’animes? Doncs omple aquest formulari amb les teves dades o telefona al número 93.313.36.66.

Actualment, a més estem en contacte amb l’entitat Artistas Diversos per a promoure l’exposició i venda d’obres artístiques creades per persones amb discapacitat.

 Aquest programa és possible gràcies a:

logo-Generalitat-de-Catalunya_hCS5_marca_CMYK